Afspraken op elkaar laten aansluiten

Voor het instellen van aansluitende afspraken ga je eerst naar Instellingen > Extra functionaliteit en vink je de optie ‘Aansluitende afspraken’ aan en klik je onderaan op opslaan. 

Ga naar Beheer > Afspraaktypen en selecteer het afspraaktype waarbij aansluitende afspraken van toepassing zijn. Klik vervolgens op het bewerken (pennetje), ga naar het tabblad 'Aansluitende afspraken' en vink ‘Activeer aansluitende afspraken’ aan. Vervolgens kun je het gedrag bepalen voor dagen waarop een afspraak staat en dagen waarop nog geen afspraak staat. 

De optie ‘Sluit afspraken aan’ werkt als volgt:
1. Als er op een dag nog geen afspraak in de agenda staat krijgt de klant alle beschikbare tijden te zien. 
2. Zodra er een afspraak in de agenda staat krijgt de klant alleen de tijd direct voor en direct na de geplande afspraak te zien.

Tevens kun je ‘Toon tijdsloten op vrije blokken’ aanvinken. Dit heeft enkel effect indien er op een dag meerdere beschikbare blokken zijn aangemaakt. Bijvoorbeeld in de ochtend en in de middag met een pauze ertussen. Als er dan alleen in de ochtend een afspraak staat gepland worden in de middag toch alle mogelijke tijden getoond (en in de ochtend alleen de tijd voor en na de afspraak). Zodra er in de middag ook een afspraak geboekt wordt, wordt ook in de middag alleen de tijd ervoor en erna getoond.

Met de functie eerste mogelijkheid of laatste mogelijkheid wordt enkel het eerste of laatste tijdslot aan de klant getoond.