Cadeaukaarten

De Kassa-module beschikt over de mogelijkheid om cadeaukaarten aan te maken. Deze cadeaukaarten kunnen aan klanten worden verstrekt. Vervolgens kunnen uw klanten de cadeaukaarten verzilveren zowel online als offline. Om een cadeaukaart aan te maken is het belangrijk dat de Kassa-module is geactiveerd. Indien een cadeaukaart door een klant wordt gekocht dient de cadeaukaart nog wel fysiek of per mail aan de klant te worden verstrekt. Dit is geen automatisch proces.

Werkwijze

Ga naar Kassa > Kortingen > Cadeaukaarten. Rechtsbovenin kunt u een cadeaukaart toevoegen. 

Doorloop vervolgens de aangegeven velden. U kunt aangeven of het een externe cadeaubon of zelf aangemaakte cadeaukaart betreft. Externe cadeaubonnen (bijvoorbeeld VVV-bonnen) worden niet apart geregistreerd, maar kunnen wel ingeleverd worden. Met dit type cadeaubon is het niet mogelijk om online te betalen, omdat deze niet geregisteerd staan. Wel is het mogelijk om de codes van reeds bestaande externe cadeaukaarten in te voeren, zodat deze via het onlineafspraken systeem on- en offline afgehandeld kunnen worden.

Indien u aangeeft dat het een zelf aangemaakte cadeaubon betreft wordt er standaard  een willekeurige code bij uitgifte van een nieuwe cadeaubon gegenereerd. U kunt er ook voor kiezen zelf een code aan de cadeaubon te koppelen. Indien de cadeaukaart door uzelf wordt verkocht bent u verplicht om er een productcode aan te hangen. Klik vervolgens onderaan op Aanmaken.

Belangrijke volgende stap is dat de cadeaukaart nog geactiveerd wordt zodat klanten deze in de webshop kunnen aanschaffen. Ga naar Kassa > Producten en klik op bewerken bij de desbetreffende cadeaubon. Vink vervolgens het volgende aan:

  • Dit product is zichtbaar in de kassa
  • Dit product kan door de consument online worden aangekocht

Onder Kassa > Kortingen > Cadeaukaarten vindt u een overzicht terug van de aangemaakte cadeaukaarten. Ook kunt u hier terugzien hoeveel cadeaukaarten er zijn verkocht en ingeleverd en welke waarde zij vertegenwoordigen. Klik op de desbetreffende cadeaukaart voor specifieke informatie. Hier kunt u vervolgens zien welke verkopen geheel of gedeeltelijk zijn betaald met dit type cadeaukaart. De factuur kunt u downloaden en eventueel kunt u de order nog bewerken.

Indien een klant een afspraak boekt verschijnt in de laatste stap de mogelijkheid tot het invoeren van een kortingscode of cadeaukaart. In onderstaand voorbeeld wordt de widget Staand met stappen getoond.

Het is mogelijk om de cadeaubon als ‘los product’ op de site te plaatsen.

Ga naar Instellingen > Online kalender inbouwen > Kassa widget en klik vervolgens op ‘Genereer code en voorbeeld’ en plaats een vinkje bij ‘URL voor beperkt aantal producten genereren’. Klik vervolgens op productgroep ‘Cadeaukaarten’ en vink de desbetreffende cadeaubon aan. Vervolgens voegt u de code toe aan  uw website. Zodra de cadeaubon is toegevoegd kunnen klanten deze aankopen.