Kortingscodes

Het is mogelijk om kortingscodes aan te maken en te verstrekken aan uw klanten.  Om een kortingscode aan te maken is het belangrijk dat de Kassa-module is geactiveerd. U kunt de kortingscodes op allerlei manieren verspreiden aan uw klanten en zij kunnen deze online of offline verzilveren.

Werkwijze

In de backend gaat u naar Kassa > Kortingen > Kortingsbonnen en klikt u vervolgens rechtsbovenin op ‘+ Korting toevoegen’. U vult de gegevens in en klikt op opslaan. 

Ga vervolgens naar het tabblad Korting en geef hier aan wat voor een type korting het betreft. Mogelijkheden zijn onder andere: vast kortingsbedrag bij minimale besteding, vast kortingspercentage over alle producten of 2 halen 1 betalen. Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde producten uit te sluiten van kortingen. Ook hierna klikt u onderaan op Opslaan.

Vervolgens klikt u op de tab Verspreiding. Hier kunt u eventueel de korting koppelen aan een klant. Deze ontvangt dan een persoonlijke code waar alleen hij gebruik van kan maken. Afhankelijk van de keuze; ‘Korting niet gekoppeld aan de klant’ of ‘Korting is gekoppeld aan een klant’ kunt u zelf het type code aangeven en vervolgens kunt u aanvinken of deze korting wel of niet meerdere keren gebruikt mag worden. Klik daarna op Opslaan.

Klik daarna op het tabblad Voorwaarden. Hier kunt u de voorwaarden weergeven voor het gebruik van de korting en eventueel de URL. Klik hierna op opslaan.

Zodra de kortingscode is aangemaakt wordt in sommige gevallen de kortingscode automatisch aan de kassa toegevoegd en in andere gevallen kun je de code zelf toevoegen. Geheel afhankelijk van uw instelling.

Uw klanten kunnen tevens bij hun online aankopen de kortingscode toevoegen.