Koppeling social media

Laat uw klanten ook boeken vanaf uw Facebook-bedrijfspagina. Deze functie is geheel gratis. U kunt op Facebook rechtsboven een reserveerknop instellen met 'Nu boeken'. Ook kunt u de online kalender inbouwen in het menu van uw Facebook-bedrijfspagina. 

Installeren ‘Nu boeken’ knop 

Stap 1: Voor het installeren van een ‘Boek nu’ knop gaat u in de backend van OnlineAfspraken.nl naar Instellingen > Online kalender inbouwen > Boekingswidget > Genereer code en voorbeeld en klik hierna op ‘Link naar widget’. De gegeneerde link dient u vervolgens te kopiëren. 

Stap 2: Ga naar uw Facebook-bedrijfspagina en klik rechtsboven op de pagina op de button ‘+ Knop toevoegen’ en klik vervolgens op Book services. (let op de huidige weergave kan verschillen. Facebook past de lay-out regelmatig aan)

Stap 3: Plak de gegeneerde link (zie stap 1) in het scherm dat nu volgt en klik hierna op ‘De knop toevoegen’.

Stap 4: Indien u nu op uw Facebookpagina kijkt dan ziet u dat de ‘Nu boeken’ knop is toegevoegd.

Installeren boekingsapp Facebook-bedrijfspagina 

Ga naar Instellingen > Online kalender inbouwen en klik vervolgens op ‘Facebook’. Klik hierna op ‘Plaats boekingswidget’ en doorloop de aangegeven stappen. Deze boekingswidget wordt alléén weergegeven indien men uw Facebook-bedrijfspagina opent vanaf een PC. Voor elke klant is de weergave van de widget gelijk. Deze kunt u niet aanpassen. De mogelijkheid van boeken wordt vervolgens op uw Facebook pagina aan de rechter- en linkerkant weergegeven. Indien u de afbeelding en/of titel van de boekingswidget wilt wijzigen ga dan naar de instellingen van Facebook (rechtsboven de pagina) klik hierna op 'Apps' en vervolgens op 'Instellingen bewerken'.