Combinatieafspraken

Een combinatieafspraak is een afspraaktype dat is samengesteld uit meerdere deelafspraaktypen. 

De plugin neemt de starttijd van het eerste afspraaktype in de combinatie en checkt vervolgens voor alle afspraaktype(n) daaropvolgend of het mogelijk is om de eindtijd van de laatste afspraaktype als starttijd te gebruiken. Indien alle afspraaktypen geldige starttijden hebben is de hele combinatie mogelijk en wordt de starttijd van het eerste afspraaktype weergegeven als beschikbaar. 

Dit is een verticale check i.e. alle afspraaktypen moeten valide resources hebben in hun afzonderlijke afspraaktype tijden.

Werkwijze

Om de combinatieafspraak in te stellen gaat u eerst naar Instellingen > Extra functionaliteit en vink 'Combinatieafspraken' aan. Klik vervolgens onderaan op Plugins opslaan. 

Ga naar Beheer > Afspraaktype > Combinatieafspraaktype en klik op 'Nieuw samengesteld afspraaktype'. Hier kunt u alle gegevens invullen. Als u helemaal naar beneden scrolt klikt u bij Combinatie samenstellen op 'Component toevoegen' om de afspraaktypen te combineren. Na het toevoegen van de afspraaktypen klikt u op Gecombineerd afspraaktype aanmaken. U kunt hier tevens de positie van de afspraak bepalen en eventueel een buffertijd en wachttijd instellen. Na het aanmaken van de combinatie klikt u vervolgens op opslaan.