Limiet maximaal aantal afspraken

Het is mogelijk om een limiet in te stellen voor het maximaal aantal afspraken per dag, week of maand. Dit kan voor elk afspraaktype afzonderlijk worden ingesteld of per medewerker/resource. In de backend ga je naar Instellingen > Extra functionaliteit en vink vervolgens ‘Beperk het aantal afspraken dat geboekt kan worden’ aan en klik onderaan op opslaan.

Ga naar Beheer > Afspraaktypen en klik op bewerken (pennetje) bij het desbetreffende afspraaktype. Onder het tabblad beperkingen verschijnt nu ‘Beperk het aantal afspraken voor dit afspraaktype’. Geef hier het maximale aantal afspraken aan dat voor dit afspraaktype per dag, week of maand uitgevoerd kan worden en klik vervolgens onderaan op opslaan.

Je kan dit ook instellen voor een medewerker; hiervoor ga je naar Beheer > Resources en klik je op bewerken bij een resource. Onderaan de pagina kan je nu aanvinken 'Beperkingen inschakelen voor deze resource' en hier kan je ofwel een totaal opgeven of alleen van een specifiek afspraaktype bij deze medewerker via 'voeg een beperking toe' voor geavanceerde beperkingen.

 
Ook interessant?

- Op deze pagina lees je hoe je het aantal afspraken tegelijkertijd kan beperken.
- Op deze pagina lees je hoe je met groepslessen of workshops kunt werken.