Scanner

Een scanner met een USB aansluiting kan aangesloten worden op het kassasysteem. De scanner werkt als een soort toetsenbord, dat streepjescodes leest en ‘overtikt’.

De streepjescodes moeten worden gekoppeld aan de producten. Ga hiervoor naar Kassa > Producten en bij het desbetreffende product klik je op de bewerk knop (logo papiertje met pen). Bij product bewerken klik je op 'scannen', scan het product en de streepjescode wordt ingevuld. De EAN-codes kunnen ook worden ingesteld via de producten-importfunctie.

Je kunt de scanner gebruiken in het verkoopscherm. Ga hiervoor naar Kassa > Verkopen en klik rechts op 'Nieuwe verkopen'.  De scanmodus is te activeren via de knop 'Scannen' naast het zoekveld. In de scanmodus worden producten automatisch gescand en toegevoegd aan de factuur.

De scanner is ook te gebruiken in het normale zoekveld. Als je de cursor in het normale zoekveld plaatst en een artikel scant, komt de gescande code in het zoekveld te staan en wordt gezocht naar producten met deze streepjescode.  Dit kan met name handig zijn als er meerdere producten met dezelfde streepjescode in het systeem staan.

Ook in de terminal is een knop die de scanmodus activeert. Klik hiervoor op 'Scannen' rechts onderin. 

Om in te stellen dat de scanmodus direct wordt geactiveerd ga je in het inlogscherm van de terminal naar Instellingen > Instellen scanner. Door het tweede vinkje aan te vinken zal de terminal worden geopend in de scanmodus.