Helemaal AVG-proof plus de opt-in en opt-out functie

Door Madelon op 17-05-2018 in AVGprivacywetAfmelden nieuwsbriefnieuwe functieveiligheid

Het is bijna 25 mei en dan gaat de vernieuwde privacywet in (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Eerder hebben we het gehad over onze maatregelen en wat jij kan doen. In dit blog hebben we het onder andere over de opt-in en opt-out functie. Ben jij ook al AVG-proof?

Lees hier de eerste blogpost over de AVG 


Opt-in en opt-out functie

De opt-in en opt-out functie is een functie waarmee jouw klanten zich in of uit kunnen schrijven voor commerciële berichten. Berichten die dus niet functioneel zijn voor de afspraak, zoals een nieuwsbrief, verjaardagsmail of aanbieding. Met de vernieuwde privacywet moeten klanten zich hiervoor vrijwillig aanmelden en altijd kunnen afmelden.

Met de opt-in functie vraag je toestemming aan jouw klant of je een nieuwsbrief mag sturen. Om dit in te stellen ga je in de backend naar Beheer > Mailings > Mailinglijsten. Klik vervolgens op de eerste mailinglijst. Al jouw huidige klanten staan op deze opt-out mailinglijst. Klik op de button omzetten naar opt-in zodat ook nieuwe klanten zich kunnen inschrijven op deze mailinglijst.


Wanneer je nu een mailing stuurt wordt er automatisch een afmeldlink onderaan de mail weergegeven. Hiermee wordt de klant direct uitgeschreven voor alle commerciële mailinglijsten.

Nieuwe klanten kunnen nu in de boekingswidget aangeven dat ze zich willen inschrijven voor de nieuwsbrief. Hiervoor moeten ze een vinkje plaatsen. De klant komt vervolgens automatisch in alle mailinglijsten te staan.

 

 

 

Voor meer informatie over de opt-in en opt-out functie klik hier.

Privacyverklaring

Omdat jij klantgegevens verwerkt moet je een privacyverklaring plaatsen op jouw website. In de privacyverklaring vertel je wat jij met klantgegevens doet. Voor meer informatie en voor een basistekst voor deze privacyverklaring kan je kijken op de website van Veiliginternetten.nl.

Verwerkersovereenkomst

Omdat wij verwerker zijn van jouw klantgegevens is het nodig om een verwerkersovereenkomst aan te gaan. In de overeenkomst staat beschreven hoe wij omgaan met jouw data. Deze overeenkomst hebben wij al opgesteld. Nieuwe klanten krijgen één week na betaling een e-mail met het verzoek om de verwerkersovereenkomst digitaal te ondertekenen. 


AVG-proof

Veiligheid en privacy zijn belangrijke uitgangspunten voor OnlineAfspraken.nl. Daarom zijn alle nodige maatregelen getroffen en zijn wij klaar voor de nieuwe privacywet. Klik hier om meer te lezen over onze maatregelen & veiligheid.