Groepslessen en workshops

Boekingen waarbij er gelijktijdig meerdere personen kunnen boeken worden door middel van een plug-in geactiveerd.  Je kunt per afspraaktype instellen wat de maximale capaciteit is waardoor je dit zelf niet meer hoeft bij te houden. Deze functie is geschikt voor bijvoorbeeld seminars, workshops, groepslessen en evenementen. In de backend ga je naar Instellingen > Extra functionaliteit, vink de functionaliteit ‘Voor meerdere personen tegelijk reserveren, waarbij capaciteit wordt aangepast’ aan en klik onderaan op opslaan.

Ga vervolgens naar Beheer > Afspraaktype en klik op ‘bewerken’ (bloknootje met pennetje) bij het desbetreffende afspraaktype. Vink vervolgens bij ‘Meerdere klanten tegelijk boeken’ ‘Activeren’ aan en geef het minimaal en maximaal aantal klanten op. Klik daarna onderaan op opslaan.

Indien je gebruik maakt van onze Kassa-module is het tevens mogelijk om via prijsstaffels een variabele prijs voor het aantal personen in te stellen. In de boekingswidget wordt dan direct de prijs gegenereerd voor het ingegeven aantal personen.

Wel een workshop maar geen groepsboekingen?
Mocht je liever wel een workshop aanbieden maar klanten alleen per klant willen laten boeken (bv. er zijn 10 plekjes maar ieder boekt voor zich), dan kan je dit opvangen door in plaats van bovenstaande bij het werkrooster van het afspraaktype (klik op klokje onder Beheer > Afspraaktypen) of bij de los aangemaakte beschikbaarheid onder Beheer > Beschikbaarheid een capaciteit op te geven.