Zorgeloos op vakantie met deze 6 handige tips!

Door Franke op 04-07-2019 in VakantieAfspraken verplaatsenTeksten bewerkenNieuwe handleiding

De zomervakanties staan op het punt van beginnen, graag delen wij voor een zorgeloze vakantie een aantal tips om ongestoord op vakantie te kunnen gaan. Ook hebben we een aantal tips die ervoor zorgen dat je zelfs met een lagere bezetting of tijdelijke sluiting bereikbaar blijft voor de klant.

Overweeg of je de vakantie op de website of in de boekingsmodule wilt vermelden, als je besluit dat dit nodig is raden we aan dit via de eigen website te doen. Mocht je het toch in de boekingsmodule zelf willen doen, bekijk dan de supportpagina over het aanpassen van teksten.

Denk ook aan de telefoon, heb je hierop een bericht ingesteld dat aangeeft dat klanten online een afspraak kunnen maken? Zo laat je klanten nogmaals weten, dat afspraken wel gewoon doorgeboekt kunnen worden. Hierdoor staat je bedrijf en de boekingen niet stil ook al ben je er even niet.

Staan er toch nog veel afspraken in je vakantieperiode? Via Agenda > Management informatie kan je filteren op afspraken. Ook kan je op deze pagina in 1 keer een groot aantal afspraken (max. 200 per keer) in een bepaalde periode verwijderen, e-mailen of verplaatsen naar een collega.

Overweeg of je de ‘maximum tijd voor afspraak’ wilt aanpassen, deze bepaalt hoe ver vooruit een klant een afspraak kan inboeken. Als er een vakantie is, kan het voorkomen dat er geen beschikbaarheid meer is binnen de boekbare periode en dat is natuurlijk zonde. Het kan dus verstandig zijn om tijdelijk deze periode aan te passen.

Maak je al gebruik van de Beheer app? Deze is vooral handig voor onderweg, zodat je toch de agenda bij de hand hebt. Je kan hierin klanten en afspraken inzien, toevoegen en wijzigen. Via menu > reserveren zie je ook direct op welke tijden nog plek is (mits je een internetverbinding hebt).

Het belangrijkste is om onder Beheer > Beschikbaarheid van tevoren rekening te houden met de vakanties. Dit kan door geen beschikbaarheid aan te maken, of onder Vakanties en vrije dagen de vakanties in te voeren. Hier staan ook direct verschillende feestdagen klaar die je direct kan toevoegen via ‘feestdagen toevoegen’.

Tot slot hebben we speciaal voor bedrijven die in deze periode met ons systeem willen beginnen een vernieuwde handleiding geschreven. Je download de handleiding hier.