Kortingscodes

Om een kortingscode aan te maken ga je naar Kassa > Kortingen > Kortingsbonnen. Rechtsboven klikt u op korting toevoegen. Om een kortingscode aan te maken is het belangrijk dat de Kassa-module is geactiveerd. Vervolgens vul je de gevraagde velden in en klik op opslaan. 

Ga naar het tabblad 'Korting' en geef hier aan wat voor een type korting het betreft. Bijvoorbeeld: vast kortingsbedrag bij minimale besteding, vast kortingspercentage over alle producten of 2 halen 1 betalen. Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde producten uit te sluiten van de actie. Ook hierna klik je onderaan op opslaan.

Bij het tabblad 'Verspreiding' kun je eventueel de korting koppelen aan een klant. Deze ontvangt dan (bij het versturen van een mailing of een niet-commercieel bericht) een persoonlijke code waar alleen hij/zij gebruik van kan maken. Afhankelijk van de keuze; ‘Korting niet gekoppeld aan de klant’ of ‘Korting is gekoppeld aan een klant’ kun je de code aangeven en vervolgens kun je aanvinken of deze korting wel of niet meerdere keren gebruikt mag worden. Klik daarna op opslaan.

Bij het tabblad 'Voorwaarden' kun je de voorwaarden instellen en eventueel een URL. 

Zodra de kortingscode is aangemaakt wordt in sommige gevallen de kortingscode automatisch aan de kassa toegevoegd en in andere gevallen kun je de code zelf toevoegen. Geheel afhankelijk van je instelling.

Klanten kunnen bij hun online aankopen de kortingscode toevoegen. 

 

Klik hier om meer te lezen over het werken met cadeaukaarten.