Boekhoudkoppeling

Je kan via de boekhoud koppeling je boekhoudsysteem van Exact Online of e-Boekhouden koppelen aan OnlineAfspraken.nl. Met de koppeling worden de facturen als mutaties in de boekhouding ingeschoten, waardoor ze in het resultaat meegenomen worden.

De koppeling kan per mail aangevraagd worden, waarna hij terug te vinden is onder Kassa > Instellingen > Koppeling boekhoudpakket.

Na het installeren kan je zelf aangeven op welke kasboeken en rekeningen wat terecht moet komen. Zie onderstaand voorbeeld van een koppeling met Exact Online.

Nadat alles goed staat, zal iedere factuur die je in de kassa op betaald hebt gezet (of als dit automatisch gebeurd door een online klantbetaling) als mutatie worden ingeschoten in het boekhoudpakket op het door jouw gekozen dagboek. Dit automatische proces wordt ieder heel uur uitgevoerd. De klant wordt gekoppeld op basis van emailadres, indien deze niet bekend is binnen het boekhoudpakket wordt een nieuwe klant aangemaakt.

Ter info, bij e-Boekhouden wordt voor een FIN dagboek op verzoek van andere klanten de status Geldontvangen gebruikt, dit omdat ze per dag (veel) kas- en pinbetalingen in het Kassasysteem van Online Afspraken hebben. Als je een DEB dagboek kiest, dan wordt de status factuurverstuurd meegegeven.