Synchroniseren agenda's

Het is mogelijk om de afspraken te synchroniseren met je Outlook, iCal of Google agenda. Alle afspraken die in de OnlineAfspraken.nl agenda staan worden dan gekopieerd in je eigen agenda. Dit kan op account niveau maar ook op resource (=medewerker/locatie/apparaat) niveau. 

Voor het instellen van de enkelvoudige synchronisatie ga je naar Instellingen > Synchronisatie > Enkelvoudig. Op deze pagina vind je tevens meer info inzake de synchronisatie. Bij enkelvoudige synchronisatie ben je afhankelijk van de momenten waarop Outlook, iCal of de Google agenda de gegevens ophaalt.

Het is ook mogelijk om een dubbele synchronisatie uit te voeren. Alle afspraken die in de OnlineAfspraken.nl agenda staan worden in een Google agenda geplaatst en tegelijkertijd worden afspraken die in de Google agenda staan overgezet naar de OnlineAfspraken.nl agenda.

Zodra je een dubbele synchronisatie uitvoert worden afspraken die na de synchronisatie zijn geplaatst/geboekt gesynchroniseerd. Afspraken geboekt/geplaatst vóór de synchronisatie vind je helaas niet altijd terug in de agenda's, dit is afhankelijk van Gmail. Met een enkelvoudige synchronisatie worden wel de oude afspraken geplaatst, maar indien je deze voor of na de dubbele synchronisatie laat uitvoeren krijg je dubbele afspraken in de agenda. Van OnlineAfspraken.nl is de data direct zichtbaar. Van Google naar OnlineAfspraken duurt dit ongeveer 10 minuten. 

Voor het instellen van een dubbele synchronisatie ga je naar Instellingen > Synchronisatie > Dubbel met Google en klik vervolgens op de button 'Activeer synchronisatie voor een resource'.

Wij adviseren je om of alleen een dubbele synchronisatie of alleen een enkelvoudige synchronisatie per resource te activeren. Hiermee voorkom je dat afspraken dubbel in de agenda komen te staan.